Roder HTS Structures

Istoria familiei RÖDER

Fondator şi Director Executiv - Heinz Roder Numele familiei Röder simbolizează peste 50 de ani de activitate în industria de corturi, din zilele de pionierat ale lui Heinrich Röder în anul 1959 odată cu închirierea de corturi cu cadru de lemn şi până în ziua de azi, cu producţia şi distribuţia globală de mare capacitate a sistemelor contemporane de structuri temporare modulare.

La ora actuală, noua companie familială , RÖDER HTS HÖCKER GmbH joacă un rol de avangardă în domeniul proiectării şi fabricării sistemelor de structuri pentru corturi temporare şi este condusă de către fiul lui Heinrich Röder, Directorul Executiv Heinz Röder care şi-a înfiinţat noua companie în anul 2001, asigurând astfel continuarea tradiţiei familiei în generaţia următoare.

O scurtă istorie a activităţii familiei Röder în sectorul structurilor temporare:

1959       La începuturi, compania familială de corturi Röder  s-a bazat pe închirierea corturilor cu cadru din lemn şi prelate spre utilizare, companiile deţinând stoc  de închiriere.

1961       Compania familială Röder se extinde în piaţa de furnizare a corturilor, care acum sunt oferite spre vânzare către alte companii de închiriere a corturilor.

1965       Gama iniţială de produse a companiei se dezvoltă odată cu introducerea oţelului care este utilizat ca material principal pentru componentele cadrului principal în locul materialului folosit anterior, lemnul.

1975       Dezvoltarea şi disponibilitatea aluminiului extrudat, în combinaţie cu reducerile substanţiale de greutate oferite de aluminiu în comparaţie cu oţelul, a impus folosirea acestuia, aluminiul fiind mai uşor de utilizat în construcţia sistemelor de corturi modulare. Utilizarea aluminiului extrudat avea beneficiul suplimentar al profilurilor integrate ceea ce a facilitat o îmbunătăţire semnificativă în design, prin utilizarea canelurilor “keder” pentru fixarea prelatelor pentru pereţi şi acoperişuri prin intermediul sistemului de fixare keder ceea ce a făcut ca noul design să fie un adevărat sistem modular.

1978       Noul cadru de aluminiu cu sistem de caneluri keder asociat cu o gamă în continuă creştere de designuri de corturi a devenit curând un succes pentru compania familială Röder. În scopul valorificării unei cereri în continuă creştere pentru produse, familia Röder a deschis o nouă fabrică destinată în mod specific producţiei în masă a diverselor sale sisteme de corturi.  Fabrica a fost amplasată în oraşul natal al familiei Röder , Wolferborn, Büdingen, Germania.

1984       Dezvoltarea continuă a produselor sale a oferit posibilitatea companiei familiale Röder să exceleze ca lider principal pe piaţă, iar un punct important al programului de dezvoltare a dus la proiectarea, fabricarea şi lansarea primului cort modular de 2 etaje, cu nivele multiple, dar complet demontabil – structură ce se găseşte la ora actuală în numeroase aplicaţii pe plan mondial.

1992       Heinz şi Edwin Röder introduc compania familială, RÖDER AG, pe bursa de valori germană.

1993       Majoritatea acţiunilor companiei RÖDER AG sunt preluate de către Klöckner & Co AG. În acest moment, familia Röder renunţă la dreptul său de proprietate asupra companiei.

1994       Heinz Röder finalizează predarea companiei către Klöckner & Co AG şi părăseşte RÖDER AG.

2001       După şapte ani de urmărire a altor interese comerciale Heinz Röder îşi lansează noua companie specializată în fabricarea structurilor temporare RÖDER HTS High Tech Structures KG, cu sediul din nou în regiunea Wolferborn, Büdingen, Germania.

2002       RÖDER HTS KG îşi deschide primele birouri comerciale în Marea Britanie şi Franţa.

2003       RÖDER HTS KG deschide un birou comercial care să deservească zona Orientului Mijlociu.

2004       RÖDER HTS KG achiziţionează compania concurentă în industrie HÖCKER STRUCTURES, din Bad Salzuflen, Germania. Achiziţia strategică a companiei HÖCKER STRUCTURES a rezultat în deschiderea unor noi pieţe şi adăugarea unor noi linii de produse la portofoliile de produse oferite de către RÖDER HTS KG la momentul respectiv.

2005       RÖDER HTS KG şi HÖCKER GmbH se unesc în mod oficial pentru a forma o entitate comercială ce va fi cunoscută sub numele de RÖDER HTS HÖCKER GmbH. În cursul aceluiaşi an, unităţile de producţie ale companiei RÖDER HTS and HÖCKER STRUCTURES fuzionează pentru a da naştere unei noi unităţi moderne cu suprafaţa de 42.000m² şi a unui nou sediu central, ambele situate în Kefenrod, Germania.

2006       RÖDER HTS HÖCKER GmbH deschide o filială comercială în Singapore.

2007       RÖDER HTS HÖCKER GmbH deschide o filială comercială în Rusia şi India.

2008       RÖDER HTS HÖCKER GmbH lansează o nouă gamă de sisteme de corturi proiectate să fie complet compatibile cu alte modele furnizate de alţi producători.

2009       Familia Röder celebrează 50 de ani de activitate în industria producţiei de corturi la salonul RÖDER HTS HÖCKER GmbH TENT-EXPO 2009. În acelaşi an se lansează o structură brevetată hibridă din carbon/aliaj.

2010       Lansarea oficială a sistemului brevetat de structură cu cadru hibrid din carbon/aliaj –  o tehnologie revoluţionară de corturi modulare cu deschidere liberă ultra-uşoare.

2011       Compania familială RÖDER HTS HÖCKER GmbH este reprezentată global în 32 de ţări de pe mapamond. Compania anunţă achiziţionarea unui teren cu o suprafaţă de 22.000m² adiacent unităţii de producţie curente cu suprafaţa de 42.000m² – noul spaţiu este destinat să acomodeze ulterioara extindere. Prima fază este planificată pentru finalizare în luna octombrie a anului 2011 prin construirea unei instalaţii moderne de producţie a prelatelor PVC pe o suprafaţă de 2.600m².